pages

вторник, 22 март 2016 г.

Бизнес на високи токчета | #InMyShoes


Напоследък не ми остава много време за четене, а както може да видите и за писане. Въпреки това, след като прочетох книгата на Тамара Мелън "Бизнес на високи токчета" още преди месеци, знаех, че трябва да споделя мнението си за нея. 

В книгата се разказва за живота на нейната авторка, създателката на световно известната компания за обувки Jimmy Choo. Историята започва преди да й хрумне идеята да създава обувки, разказва за детството, образованието и семейството й, а след това и за всички трудности, които е превъзмогнала, за да стигне там където е днес. 

На пръв поглед може да Ви се стори, че това е книга само за любителките на модата, но според мен не е така. Мисля, че в историята на Тамара за препядствията по пътя към върха, много млади жени, които се опитват да градят кариера ще открият себе си. Лично за мен, това да прочета детайли от нейния живот и професионално й развитие беше изключително вдъхновяващо. 

Авторката разказва за грешките, които е допуснала в професионален план и това как е можело да ги предотврати. Споделя за бизнес и маркетинг страната на компанията Jimmy Choo, което считам, че би било полезно на всеки, който иска да се развива в такава насока. Също така, Тамара не пропуска и да сподели трудностите и разочарованията от личния си живот, с които е трябвало да се бори и които са я направили по-хладнокръвна и здраво стъпила на земята. 

Ако харесвате биографичната литература и историите на успелите в бизнеса жени са ви интересни, горещо препоръчвам тази книга. Изключително увлекателно четиво, което мисля, че е и чудесен подарък. 

А Вие чели ли сте книгата? Какво Ви е мнението за нея? 


*Книгата ми беше изпратена от AMG Publishing. 


Kali

Няма коментари:

Публикуване на коментар