pages

сряда, 18 март 2015 г.

Млад и успешен: фризьорът Кристиян МилевВсеки намира своето вдъхновение на различно място и по различен начин. Аз най-често намирам своето в историите на хората, които сбъдват мечтите си. Днес искам да Ви запозная с един млад човек с големи мечти, който с талант и упорита работа постига целите си.
Неговото име е Кристиян Милев, а фризьорството е неговото призвание. Той е само на 21 години, а вече има сериозен стаж зад гърба си и редица лоялни клиенти. Роден е в София, но професионалното му развитие започва, когато само на 17 се мести в любимия си град Варна. В момента е един от най-разпознаваемите фризьори в града и работи за себе си, успявайки да превърне своята страст в успешна кариера.

Кога се зароди страстта ти към фризьорството и как започна професионалното си развитие на такава ранна възраст?

Страстта ми към фризьорството пламна още когато бях на 16г., но тогава не предполагах, че ще се занимавам професионално и не съм и мечтал за нещата, които ми се случиха в последните 5 години. Завършил съм гимназия с профил фризьорство, но уменията ми се развиха по време на обучението ми в един от най-елитните салони във Варна. Мисля, че в началото сериозна роля ми изигра късмета, когато случайно попаднах на обява в интернет от гореспоменатия салон. Реших да кандидатствам и за моя изненада ме извикаха и одобриха за обучение. След 2-3 месеца ме наеха и така започнах да осъзнавам, че бих искал да се занимавам с фризьорство и занапред. От там насетне всичко беше много работа и ежедневно усъвършенстване. Не след дълго вече получавах покани за голям брой мероприятия, което ме направи по-популярен сред варненци.
Изглежда, че всичко за теб се е случило доста бързо. Кои моменти смяташ за ключови в професионалното ти израстване?

Развитието ми беше наистина доста бързо. За последните години работих в още 2 салона, но желанието ми беше да бъда самостоятелен. През 2014 година вече сбъднах и тази своя мечта, благодарение на многото лоялни клиенти, които останаха до мен през годините. Едно от големите събития, на които бях фризьор беше мис Варна. Участвах в заснемането на няколко клипа показващи бекстейджа на модни фотосесии. Бяха заснети за FashionTV и се въртяха в ефира на телевизията, а в момента могат да бъдат видени и в официалния им сайт. Беше много вълнуващо за мен да видя лицето си на екрана на най-голямата медия в модните среди. Също така сам организирам свои собствени проекти.Би ли ни разказал нещо повече за личните ти проекти?

Организирал съм многобройни фотосесии, които осъществих с помощта на екип от професионални фотографи и гримьори. Тези лично проекти помогнаха както за реклама на официалната ми страница, така и за развиването на личната ми креативност и реализирането на мои идеи, поради факта, че в ежедневната ми работа рядко мога да направя по-интересни и креативни прически. Всички снимки могат да се видят на личната ми facebook страница, както и екипът от хора допринесли за осъществяването на всяка от тях.Коя част от работата ти доставя най-голямо удоволствие?

Във фризьорството най-голямо удоволствие ми доставят по-екстравагантните и нестандартни прически. Обичам различното, креативното и себеизразяването с помощта на цветове и форми. Колористиката е любимата ми част, което е и причината голяма част от моите клиентите да ми се доверяват точно за цвета на косата си. Смятам, че ако човек се интересува достатъчно от световните тенденции и усъвършенства уменията си ежедневно може да превърне правенето на прически в изкуство, чрез което да изрази самия себе си. 
Всекидневна работа - омбре с балеаж


Какви съвети даваш най-често на клиентите, които ти се доверяват за цвета на косата си?

Съветвам всички момичета със светло боядисана коса редовно да матират цвета си при своя фризьор, за да не се получават нежелани жълти оттенъци няколко измивания след боядисването. По този начин ще запазят първоначалния цвят и блясък до следващото боядисване и то по щадящ за косата начин. Също така момичетата с омбре ще поддържат оттенъка си много по-дълго. Друг съвет, който мога да дам е да се обръща внимание на козметиката, защото некачествените продукти често намаляват качеството на косата и бързо отмиват първоначалните оттенъци. Важно е козметиката да е качествена, като трябва да включва шампоан, маска/балсам, термозащита и добри кристали. Всичко това е особено важно за боядисаната коса.


Всекидневна работа - омбре

Кои марки козметика за коса препоръчваш на своите клиенти?

Марки, които силно препоръчвам са Morrocan Oil и Macadamia. Клиничната козметика също е добра алтернатива, но само при проблем и след консултация с лекар. За съжаление не мога да дам пример за по-достъпни марки, защото като професионалист нямам богат опит с козметиката, която се продава по магазините.

Всекидневно работиш с много различни жени на всякакви възрасти. Кои смяташ, че са най-честите грешки’, които допускаме ние дамите, при грижата за косата си?

Силно апелирам към всички използващи преса за коса ежедневно да спрат с този изключително вреден навик, защото това е причината за много големи поражения. Сешоара е препоръчителна алтернатива, особено с добра термозащита преди това. Изисква малко практика, но със сигурност си заслужава. Имайте предвид, че след дълъг период, в който сте използвали преса ежедневно косата е станала по-начупена, за това когато решите да спрете с пресата ще има известен период от време, в който косата ви ще се поотпусне към нормалната си начупеност и жизненост.
Също така поддържането на косата без мака/балсам е грешка при жени с дълги коси и особено при тези които се боядисват. Ако косата се мие с шампоан и не бъде приложена друга грижа рискувате да я изсушите и тя няма да изглежда жизнена и красива. Също така както споменах и по горе изплзването на термозащита при термична обработка е напълно задължително, за да не се накъса или изсуши косата ви.

Кои са нещата, в които ти откриваш вдъхновението?

Вдъхновение черпя най-вече от чуждестранни коафьори, като ежедневно гледам десетки снимки и клипове на различни техники, прически и новости във фризьорството. Като име мога да спомена само Guy Tang, за който се сещам в момента.

И като за финал – как се виждаш след 5 години? Или как би искал да изглежда бъдещето за теб?

Въпреки страстта си към фризьорството плановете ми за бъдещето ми развитие са по-обширни. Бих искал да се занимавам с изграждане на цялостна визия, като това включва прическа, грим и стайлинг. За съжаление, това е  по-трудно осъществимо на територията на нашата страна. Въпреки това силно се надявам нещата скоро да се променят и възможностите да станат по-големи за всички, които искат да се развиват в тази сфера.


Кристиян Милев
фотограф: Дидо Драганов


Може да откриете Кристиян на неговата фейсбук страница - ТУК 
или на адрес:

 гр. Варна 
ул.Ангел Георгиев №13. 
Kali


10 коментара:

 1. Ще знам къде да отида ако съм в гр. Варна! Желая му много големи успехи занапред, чудесен талант!

  ОтговорИзтриване
 2. I love all these looks, the ombre is amazing!! x

  https://www.youtube.com/channel/UChBA3GBgjhuBJmWahw1cg4g/videos

  ОтговорИзтриване
 3. looks lovely ! shame I cant read your language :)

  http://allornothing-blog.blogspot.co.uk/

  ОтговорИзтриване
 4. Брей, прави балаяж, предизвика ми интереса. Много приятно интервю, браво, Кали :)

  ОтговорИзтриване
 5. Great post! I love the short hair look!

  Jenan
  NEW POST: http://lavieenmauve-jj.blogspot.ca/2015/03/makeup-review-colour-pop-not-box-of.html

  ОтговорИзтриване
 6. Cool!
  Great post!
  Emma
  www.emmalovesfashion.com

  ОтговорИзтриване
 7. леле... само на 21?? Това е страхотно! Наистина изглежда много талантлив :) Хубаво е, че има такива хора!
  www.gamesoffashion.blogspot.com

  ОтговорИзтриване